arrow-up
Roulette77

Free

online

Support UkraineSupport Ukraine

Najbolji savjeti za igrače ruleta

Širok izbor vrsta ruleta 14.07.2023 autor Andrew Shepard

Kako mogu pobijediti na ruletu? Ovo je jednostavno pitanje. Nažalost, ne možemo vam dati jednostavan odgovor jer ne postoje zagarantovani načini za ostvarivanje profita. To je sama priroda kockanja. Da postoji siguran sistem dobitka, onda to ne bi bilo kockanje.

Umjesto toga, postavljeno pitanje bi zaista trebalo biti: „Kako da sebi dam najbolju šansu da dobijem na ruletu?“ E sad, to je pitanje na koje možemo odgovoriti. Ovaj članak će vam dati uvid u fascinantnu igru ruleta i dati vam nekoliko korisnih savjeta i strategija koje će vam dati najbolje šanse za ostvarivanje profita.

Spoiler Alert

Prije nego što počnemo, moramo vas podsjetiti da ovi savjeti i strategije nisu recepti za zajamčeni profit. Međutim, pridržavanje naših savjeta barem će vam dati šansu za borbu kada udarite na rulet. Nakon što pročitate ovo, bolje ćete razumjeti igru i moći ćete minimizirati rizik dok maksimizirate svoje šanse za ostvarivanje profita na duge staze.

Prije nego počnete igrati

Idemo kroz nekoliko razmatranja koja će vam pomoći da odaberete pravi rulet stol.

1.1 Stolovi sa jednim nulom naspram stolova sa duplim nulama

Počnimo tako što ćemo vam reći da neki kotači ruleta imaju jedan nulti utor, dok drugi imaju dva. Ovo je ključna informacija jer utiče na rub kuće. Ukratko, evropska verzija igre ima jedan nulti utor, dok američki točkovi ruleta imaju 0 i 00 utor. Na površini, ovo ne izgleda kao velika stvar, ali zaista jeste.

Ivica kuće za evropski rulet je 2,70%. Drugim riječima, razumno možete očekivati da ćete u prosjeku izgubiti 2,70 € za svakih 100 € na koje se kladite. Imajte na umu da je ovo samo prosek. Sada, dodavanje 00 slotova na točku američkog ruleta podiže prednost kuće sa 2,70% na 5,26%. To znači da će vjerovatnoće bilo kojeg ishoda biti različite. Na primjer, za evropski rulet sa jednom nulom, izgledi za pobjedu u crveno/crno, neparno/parno ili nekoj drugoj opkladi van parnog novca su 48,6%. Za američki rulet, dodavanje utora 00 snižava šanse na 47,4%. Na prvi pogled možete pomisliti da je razlika od 1,2% beznačajna. Međutim, razlika će biti primjetna s vremenom.

Američki rulet ostaje veoma popularan uprkos ovom nedostatku. Neki igrači namjerno biraju američku verziju s dvije nule u odnosu na evropsku igru. Sa takvim igračima smo razgovarali, a mnogi od njih su svoj izbor opravdali ističući da moraju više razmišljati kada igraju američki rulet. Kao takvi, smatraju da igra postaje još zanimljivija.

Dakle, koja je verzija ruleta najbolja? Pa, to je zaista na vama da odlučite. S obzirom na to, preporučujemo evropski rulet ako želite imati najbolje šanse za pobjedu. Ključna stvar ovdje je da morate uzeti u obzir kvote koje svaka verzija predstavlja prije nego što odaberete sto za igru.

Američki rulet

American Roulette Wheel

Evropski rulet

European Roulette Wheel

1.2 Uzmite u obzir ograničenja klađenja

Ograničenja klađenja vam jednostavno govore koliko male ili velike vaše opklade mogu biti za tim stolom. U ruletu su dostupne dvije glavne vrste opklada. One su poznate kao unutrašnje i vanjske opklade. Stavljanje opklade na broj 24 bi se smatralo unutrašnjom opkladom. Ove opklade nude mnogo veće kvote. Sa druge strane, opklade kao što su parno/neparno, crveno/crno i visoko/nisko se nazivaju vanjske opklade. Ovo su opklade na paran novac.

Razlog zbog kojeg ovo morate znati je taj što mnogi stolovi imaju različita ograničenja za unutarnje i vanjske opklade. Na primjer, ograničenja za unutrašnje opklade mogu biti €0,10 - €200, dok ograničenja za vanjske opklade mogu biti €1 - €500. Dakle, ako želite da se kladite na određeni broj, onda morate da se kladite između novčića i 200 €. Ako želite da postavite paran novac izvan opklade, morate riskirati između 1 i 500 €.

Dakle, kako ograničenja klađenja mogu utjecati na igru? Na primjer:

 • Želite da se kladite na male iznose, na primjer, 0,5€ na parne opklade, ali ispada da je minimalna opklada na tom polju 1€.
 • Igrate određenu strategiju napredovanja, i dolazi vrijeme kada bi iznos klađenja trebao biti €1024 na parne kvote. Ali stvarni limiti za tu opkladu su, recimo, 500 €. I napredovanje se kvari.
 • Želite da preuzmete značajan rizik i uložite 200€ na direktan, ali na datom stolu možete kladiti najviše 100€ na jedan broj.

Zašto je toliko važno obratiti pažnju na ograničenja tabele? Pa, želite da odaberete limite koji su pogodni za vaš bankroll. Ako imate €100, onda možda nećete izdržati predugo ako igrate za stolom od €50 - €5,000. Bankroll od €100 je pogodniji za stol sa niskim limitom. Ovo vam omogućava da duže ostanete u igri jer vaš bankroll može lako izdržati dug niz gubitaka. Odabir ruleta s minimalno niskim limitima i najvišim mogućim je najbolji. Igrači najčešće traže stolove sa najnižim limitima da bi igrali na malim ulozima.

Netent Provajder
Netent
5.0
$ 0.1 - 5000
Advanced Roulette
Играјте у казину
WorldMatch Provajder
WorldMatch
5.0
$ 0.1 - 70
French Roulette HD
Играјте у казину
Real Dealer Provajder
Real Dealer
5.0
$ 0.25 - 1000
Real Roulette with Caroline
Играјте у казину
Fugaso Provajder
Fugaso
5.0
$ 0.1 - 600
Lucky Spin European Roulette
Играјте у казину

1.3 En Prison and La Partage

La Partage i En Prison su svojstveni francuskom ruletu i mogu biti od velike pomoći kada se pravilno koriste. Pravilo “La Partage” se aktivira kada se kladite na vanjsku opkladu i pojavi se 0. U tom slučaju, krupje će vratiti polovinu vašeg izgubljenog uloga.

Pravilo “En Prison” se također striktno odnosi na vanjske opklade. Kako to radi? Pa, recimo da položite vanjsku opkladu i pojavi se 0. Sa en zatvorom igrali biste sljedeću rundu, a ako biste pobijedili, izgubljeni ulog iz prethodne runde bi se vratio. Naravno, ne dobijate ništa nazad ako izgubite rundu.

Američki rulet također ima funkciju sličnu la partage koja se zove “Pravilo predaje”. Prednost ovih karakteristika je što one zapravo smanjuju prednost kuće sa 2,7% na 1,35%. Ovo može imati primetan uticaj na vaš bankroll na duži rok. Stoga morate obratiti pažnju na to da li stol ima takve karakteristike kada birate stol za igru.

1.4 Vježbajte u besplatnim demo igrama

Mnogima se ovaj savjet može učiniti previše očiglednim; međutim, pošto to ne razumiju svi, vrijedi to ponoviti. Na internetu postoji mnogo besplatnih demo igara za rulet. Osim toga, sami kazina često vam dozvoljavaju da igrate demo verzije njihovih igara. Steknite dovoljno iskustva, isprobajte različite varijacije i tek onda započnite pravu igru. Na našoj stranici možete pronaći obilje besplatnih ruleta za svačiji ukus.

Istražite našu biblioteku najboljih rulet igara 100+ demo igre Pronađite još igrica

1.5 Množitelji i bonus runde

Neke varijante ruleta, kao što je Quantum Roulette, imaju množitelj. Multiplikator može imati ogroman uticaj na vaš profit. Ukratko, množitelj povećava standardnu isplatu za dobitnu direktnu opkladu koja je 35:1. Recimo da stavite €1 na broj 30. Nakon što su sve opklade uvrštene, primjenjuje se nasumično generirani množitelj. Za naše potrebe, recimo da se pojavi množitelj od 5X.

Bogovi ruleta vam se smeju dok spin pada na 30, dajući vam lepu pobedu. U normalnim okolnostima, primili biste isplatu od 35:1, ili 35 € za opkladu od 1 €. Budući da je okretanje bilo podložno 5X multiplikatoru, vaša isplata je sada pet puta veća, što vam donosi 175 €. Lako je razumjeti zašto biste trebali tražiti rulet igre s množiteljima. Ako igrate u online kasinu, pripazite na igre kao što su:

 • Golden Chip Roulette od Yggdrasil sa množiteljima do 500X
 • Lightning Roulette od Evolution Gaminga s množiteljima između 50X i 500X
 • Multifire Roulette od provajdera Switch Studios može povećati vaš dobitak do 500X
 • Quantum Roulette od Playtecha može nasumično umnožiti vašu direktnu opkladu do 500x
 • Superboost rulet može povećati vaš dobitak do 1000X

Takođe treba da istaknemo da nekoliko online rulet igara nudi bonus runde koje takođe mogu povećati vaše dobitke. Neke od ovih igara uključuju:

 • Age of Gods Roulette
 • Big 500X Roulette
 • Dragon Jackpot Roulette
 • Key Bet Roulette
 • Double Bonus Spin Roulette

Strateški savjeti

Sada ćemo vam dati nekoliko bitnih savjeta o strateškom razmišljanju i donošenju odluka o ruletu. Opet, moramo ponoviti da korištenje iste strategije može donijeti različite rezultate, a nijedna strategija ne garantuje pobjedu. Međutim, i dalje je neophodno donositi strateške odluke o ruletu.

2.1 Unutarnje opklade u odnosu na vanjske opklade

Unutarnje oklade Vanjske oklade
Unutarnje oklade Vanjske oklade

Kao što je ranije spomenuto u ovom vodiču, postoje dvije glavne vrste klađenja na rulet. One se zovu unutrašnje i vanjske opklade. Klađenje na određeni broj direktno je primjer unutrašnje opklade, dok su opklade na parno/neparno, crveno/crno i visoko/nisko opklade van.

Jednostavno rečeno, unutrašnje opklade su rizičnije, ali su potencijalne isplate mnogo veće. Spoljašnje opklade su manje rizične. Kao takve, potencijalne isplate su niže. Dakle, sve se svodi na to da li volite visok rizik i visoku nagradu ili biste radije češće osvajali manje isplate. Za i protiv obe strane debate postoje.

Pretpostavimo da se kladite na vanjske opklade kao što su Parno/Neparno ili Crveno/Crno isključivo na duži period. Uopšteno govoreći, stanje vašeg bankrolla do kraja igre vjerovatno se neće radikalno razlikovati od početnog bankrolla. Može biti malo više, malo manje ili skoro isto. Držanje vanjskih opklada je dobra strategija za one koji jednostavno žele ostati u igri što je duže moguće.

Sa druge strane, samo klađenje na unutrašnje opklade je mnogo nestabilnije i nepredvidivo. Recimo da nastavite da se kladite na broj 11. Možete očekivati da ćete patiti kroz duge gubitke. Međutim, bićete prilično dobro plaćeni kada pogodite. To znači da će vrhovi i doline biti mnogo izraženiji. Rizikujete veće gubitke, ali takođe imate bolju priliku da dobijete velike pobede. Na vama je da odlučite koji je pristup najbolji za vas. Mnogi igrači vole da koriste mešavinu unutrašnjih i spoljašnjih opklada u svojoj igri ruleta.

2.2 Koristite sisteme za klađenje, ali budite oprezni

Postoji mnogo različitih strategija klađenja na rulet. Ako pogledate naš odjeljak Strategija ruleta, pronaći ćete 20 sistema koje smo temeljito testirali. Ako želite isprobati bilo koju od ovih strategija, predlažemo da počnete s progresivnim strategijama, jer ih je lako naučiti. Moramo još jednom naglasiti da ove strategije nisu magične formule koje garantuju profit. Međutim, oni pomažu maksimiziranju potencijalnog profita dok minimiziraju gubitke.

Jedan od najpoznatijih i najjednostavnijih sistema klađenja je Martingale sistem. Možete ga primijeniti na gotovo bilo koji oblik kockanja. Ideja je da udvostručite svoju opkladu nakon gubitka i nastavite da udvostručujete sve dok ne pobijedite. Najveći nedostatak korištenja Martingale sistema je taj što možete brzo propasti ako pretrpite dug niz gubitaka. Još rizičnija varijacija je Grand Martingale. Umjesto toga, preporučujemo da pogledate Reverse Martingale. Ne postoji veliki rizik od povlačenja bankrolla, a iako je progresija negativna, u nekim trenucima dostizanje vrhunca od nekoliko uzastopnih pobjeda može dovesti do profita.

Drugi popularni sistemi su D'Alembert i revers D'Alembert. Kada birate između d'Alemberta i obrnutog d'Alemberta, preporučujemo da koristite d'Alembert ako je vaš bankroll najmanje €500. U suprotnom, bolje je koristiti obrnuto.

Fibonačijeva progresija je relativno sigurna, ali dugotrajna i dosadna za igru. Možda želite da započnete napredovanje opklade na nivou od €3 ili €5 umesto na nivou od €1.

Ista ideja se zaista odnosi na svaki progresivni sistem. Ako vidite da je dinamika krhka, eksperimentirajte s različitim vrijednostima ​​osnovne stope. Igra će postati malo rizičnija, ali istovremeno i dinamičnija.

2.3 Zaustavite svoje napredovanje u klađenju na vrijeme

U ruletu, matematičko očekivanje je uvijek negativno. Kada igrate po progresivnom sistemu, treba shvatiti da se dugoročno možete suočiti ili sa dostizanjem limita na tabeli ili nemogućnošću da nadoknadite gubitke zbog dugog niza gubitaka koji dovode do nedostatka sredstava. Stoga je veoma važno zaustaviti se na vrijeme. Isto tako, želite da budete sigurni da se držite sistema i povećate ili smanjite veličinu opklade kada sistem to zahteva.

Općenito, implementacija progresivnih sistema zahtijeva mnogo poteza. Potrebno je uzeti u obzir vrijeme i finansijska sredstva. Drugim riječima, potrebno je da imate dovoljno novca i dovoljno vremena da to završite.

Stop your betting progression in time

2.4 Kombinirajte unutarnje i vanjske opklade

Iznad smo već objasnili razlike između unutrašnjih i vanjskih opklada. Međutim, niko vas ne tjera da birate između opcija. Možete pokušati kombinirati unutrašnje opklade sa vanjskim opkladama kad god želite. Ovo daje malo ravnoteže. To je pomalo nalik na to kako investicione firme posipaju dio vašeg novca u visokorizična ulaganja zajedno s niskorizična.

Na primjer, kladimo se 50 € za neparnu opkladu, 5 € za tri kornera i 1 € za dva podjela. Ako dobijemo neku od internih opklada, nadoknađujemo troškove malih opklada zbog visokog omjera isplate. Ova jednostavna strategija će vam se svidjeti ako ne želite da opterećujete glavu složenim progresijama.

Savjeti za live rulet

Danas je rulet uživo mnogo traženiji u online kockarnicama u odnosu na RNG rulet. Ako i vi pratite ovaj trend, onda ćemo vam dati nekoliko savjeta i trikova koje možete koristiti kada igrate rulet u kazinu uživo.

3.1 Kreirajte obrasce klađenja prije nego što igrate

U ruletu uživo imate vrlo ograničeno vrijeme za ulaganje. Vrijeme između “Postavite svoje opklade” i “Nema više opklada” varira od utakmice do utakmice, ali najčešće je između 10 i 15 sekundi. Još je brže u speed ruletu. Ovo može biti prilično izazovno jer nemate puno vremena za razmišljanje o svom potezu. Ovo posebno važi za složene situacije u kojima želite da stavite nekoliko žetona na sto. Osjećaj panike može lako dovesti do toga da zaboravite da položite određene opklade, što će uništiti vašu strategiju i uzrokovati gubitak novca.

Postoji izlaz iz ove situacije. Prilikom odabira igre potrebno je potražiti opciju za spremanje navedenih obrazaca klađenja. Ovo vam omogućava da formirate sopstvene kombinacije, a zatim ih stavite u igru pritiskom na dugme. Ovo možda nije baš zgodno, ali je održivo rješenje.

3.2 Kako besplatno igrati rulet uživo

Prema našem istraživanju, mnogi igrači traže način da igraju rulet uživo u demo modu. Naravno, to je nemoguće zbog prirode kazino igara uživo. Međutim, postoji nekoliko načina da se približite igri ruleta u kazinu uživo bez dodatnih troškova.

Na nekim online kazino platformama, možete se povezati na opći prijenos iz studija uživo bez registracije za račun. Stvar je u tome što možete samo gledati, a ne igrati. Ovo se također odnosi samo na određene tabele. Ako samo želite gledati prijenos uživo na ruletu, idite na stranice kao što su 1xbet ili 22bet. Tamo ćete naći takvu priliku.

Jedna efikasna metoda igranja ruleta uživo bez korištenja vlastitog novca je pronalaženje bonusa bez depozita. Naša stranica ima ekskluzivan izbor bonusa bez depozita i promo kodova koje možete koristiti za igranje ruleta uživo na mreži. Uz bonus bez depozita, dobit ćete mali iznos kazino kredita na vašem računu. To znači da ne morate uplatiti depozit i možete igrati mali rulet uživo. Možete čak i otići sa stvarnim profitom koji možete unovčiti. Naravno, igranje vlastitim novcem otvara mogućnost osvajanja više novca. Osim toga, jednostavno je uzbudljivije. Ipak, korištenje bonusa bez depozita ili gotovinskog bonusa dobrodošlice za igranje ruleta uživo daje vam kožu u igri.

Savjeti za odabir pravog online kazina za igranje ruleta

Mogli biste se prijaviti, uplatiti sredstva i početi igrati rulet za pravi novac na nekom slučajnom mjestu, ali mi ne preporučujemo ovaj pristup. Umjesto toga, trebali biste se pobrinuti da odaberete web stranicu za rulet koja najbolje odgovara vašim jedinstvenim potrebama za online kockanje. Sada ćemo proći kroz nekoliko korisnih savjeta koji će vas usmjeriti do najbolje stranice za vas.

4.1 Igrajte samo u licenciranim online kockarnicama

U odgovarajućem dijelu detaljno smo opisali karakteristike kvalitetnog online kazina. Međutim, sumirajući ideju, iznijeli smo nekoliko teza:

 • Ako je kazino licenciran, reguliran je od strane određenih vladinih agencija, pa je rizik od beskrupuloznih šema značajno smanjen.
 • Jedna licenca ne garantuje transparentan i pošten rad kazina. Potrebno je dodatno provjeriti nezavisne recenzije. U pravilu, možete vjerovati bilo kojem online kasinu licenciranom od strane entiteta kao što su Komisija za kockanje Ujedinjenog Kraljevstva, Malta Gaming Authority i Kahnawake Gaming Commission.
 • Sukobne situacije između igrača i samog kazina dešavaju se u svim kockarnicama. Ovdje može biti tanka linija. Na primjer, igrač koji nije proučio sve T&C kazina može ići protiv uslova i onda iznijeti optužbe kada kazino podnese sankcije protiv njega.
 • Glavni savjet je da ako nađete mnogo negativnih recenzija o istom pitanju, bolje je potražiti drugi kazino.

Najbolja pouzdana online kasina za igranje ruleta

Prijeđite na ocjene kasina

4.2 Nemojte se oslanjati na bonus dobrodošlice, već se pouzdajte u ponude bez depozita ili povrat novca

Gotovo sva online kazina nude bonus dobrodošlice. Možete tražiti takve stvari kao što su veliki komadi bonus gotovine, igra bez rizika i besplatni okreti. U većini slučajeva, trebate samo otvoriti novi račun, zatražiti bonus, a zatim uplatiti sredstva da biste zatražili bonus.

Stvar je u tome da mnogi od ovih bonusa zvuče mnogo bolje nego što zapravo jesu. Dakle, kako možete razlikovati dobar posao od lošeg? Pa, morate pažljivo pogledati odredbe i uslove. Na taj način ćete dobiti dovoljno uvida koji će vam omogućiti da precizno procijenite pravu vrijednost ponude. Možda je najvažnija stvar koju treba tražiti je zahtjev za klađenje. Vidite, ne možete samo uzeti bonus gotovinu i otići. Obično se od vas traži da uložite određeni iznos svog novca prije nego vam operater dozvoli da unovčite bonus.

Pogledajmo fiktivni 100% bonus dobrodošlice do €1,000 koji podliježe zahtjevu klađenja od 50X. Pod pretpostavkom da želite maksimizirati bonus, morate uplatiti €1,000, a zatim staviti €50,000 u opklade da bi se bonus gotovine mogao povući. A to preokretanje se obično odnosi samo na slotove. Ako želite da zadovoljite uslove klađenja igrajući rulet, budite spremni da se suočite sa znatno većim preokretom. Naravno, pod pretpostavkom da bonus Uvjeti i odredbe uopće dozvoljavaju klađenje na rulet.

Igrači ruleta koji žele iskoristiti bonus dobrodošlice ili drugu ponudu moraju se uvjeriti da mogu iskoristiti bonus za igranje ruleta. Oni također moraju uzeti u obzir preokret kao i sva druga ograničenja i ograničenja. Također bi trebali savjetovati da odaberete online casino koji nudi bonuse i redovne promocije za postojeće klijente. Ovo će osigurati da možete uživati u dodanoj vrijednosti i pogodnostima dugo nakon što ispunite ponudu dobrodošlice.

Dakle, jedan savjet: Ne jurite za bonusima dobrodošlice. Samo ih ignoriši. Umjesto toga, obratite pažnju na to da li kazino nudi povrat novca. Ako je tako, to će biti odličan dodatak za igrača ruleta. Postoje i uvjeti i uvjeti i zahtjevi za klađenje za povraćaje gotovine u kazinu, ali oni se mogu podići i dugoročno će vas spasiti. To može biti 10% vaših gubitaka svake sedmice ili tako nešto. U svakom slučaju, mnogo je unosnije od ponude dobrodošlice.

Druga opcija su bonusi bez depozita. Gore smo već opisali prednosti bonusa bez depozita za igrače ruleta uživo. Za relevantne promotivne kodove, posjetite odgovarajući odjeljak naše web stranice. Dobra stvar kod ovih bonusa je što automatski dobijate mali iznos koji se dodaje na vaš balans kada se prijavite. Mogu postojati dodatni zahtjevi za povlačenje za dobitke zarađene od bonusa. Međutim, najbolje ga je koristiti kao dodatak bankrollu, a ne kao sam bankroll.

Savjeti za odgovorno kockanje

Jedan od razloga zašto toliko ljudi voli da igra rulet je taj što igra nudi relativno malu prednost. Zbog toga igrači pobjeđuju prilično često, posebno kada se klade izvan opklada. Ipak, rulet je oblik kockanja kao i svaka druga online kazino igra, a mogućnost da izgubite svoj bankroll je previše realna. Ovdje se pojavljuje odgovorno kockanje.

Iako je cilj svakog igrača ruleta osvajanje novca, važno je zapamtiti da igranje ruleta za pravi novac treba smatrati oblikom zabave. Trebalo bi da bude zabavno. Znate li šta nije zabavno? Kockanje stvara probleme u vašem životu. Kako biste smanjili svoje šanse da postanete žrtva zamki, snažno vas pozivamo da iskoristite prednosti odgovornih alata za kockanje koje pružaju najbolja online kockarnica.

5.1 Upravljajte svojim bankrollom

Možda je kompetentan odnos prema vašem budžetu osnova sigurne igre. Čitave knjige su posvećene ovoj temi. Istaknućemo nekoliko važnih teza:

 • Stanje vaše kreditne kartice nije vaš bankovni račun. Obavezno odvojite ukupna sredstva i sredstva koja ste spremni potrošiti na kockanje. Štoviše, bolje je dobiti posebnu karticu za kockanje, koju ćete povremeno dopunjavati. Budite unaprijed spremni da možete brzo izgubiti ovaj iznos.
 • Postavite male i ostvarive ciljeve. Postavite plan koliko želite osvojiti po sesiji. Stručnjaci preporučuju da postavite cilj 5 puta manji od vašeg bankrolla.
 • Nemojte odmah koristiti osvojena sredstva. Podijelite dobitke na dva dijela i jedan od njih povucite na svoju kockarsku kartu.

5.2 Postavljanje ograničenja

Set your limits in your account

Nakon što pronađete renomiranu web lokaciju za rulet i otvorite račun, uđite u odjeljak “Odgovorno kockanje”, koji se obično nalazi u vašem profilu igrača. Zatim možete postaviti dnevna, sedmična ili mjesečna ograničenja količine vremena i novca koji trošite igrajući rulet i druge igre za pravi novac. Ovo će vam pomoći da spriječite da uđete previše duboko.

U većini slučajeva, ograničenja koja postavite bit će primijenjena čim ih postavite. Ovo ne mora biti trajno. Uvijek možete kasnije podići ili smanjiti svoje limite. Ako ste, na primjer, dosegli ograničenje mjesečnog depozita, nećete moći dopuniti ili dopuniti svoj balans do početka sljedećeg mjeseca. Na primjer, izvršili smo jedan mali test; u jednom online kazinu napisali smo zahtjev za podršku za postavljanje limita na našem računu i dobili brzi odgovor na naš zahtjev.

Osim toga, ako posebne vladine agencije reguliraju online casino, one će to učiniti umjesto vas. Stoga se ograničenja na opklade i gubitke mogu postaviti na državnom nivou.

5.3 Obratite se ako ste zabrinuti za svoje kockanje

Kao i svaki drugi oblik kockanja, rulet može izazvati ovisnost. Različiti oblici ovisnosti o kocki zorno su prikazani u djelima mnogih poznatih pisaca i filmskih reditelja. Takođe možete pronaći bezbroj tužnih priča u stvarnom životu. Ako počnete osjećati da vaše kockanje postaje problem, odmah potražite pomoć. Nepostupanje prema ovom problemu samo će rezultirati lošim stvarima. Također je dobra ideja da u takvom slučaju iskoristite program samoisključenja vašeg online kazina. Ove funkcije vam blokiraju pristup stranici na privremenoj ili trajnoj osnovi.

Ako mislite da vam je potrebna pomoć, kontaktirajte jednu od mnogih organizacija koje su specijalizirane za rješavanje problema s kockanjem. Gamblers Anonymous i GamCare su samo dva primjera. Možete ih kontaktirati 24/7, a njihove usluge su besplatne. Gotovo sva online kazina imaju vezu “Odgovorno kockanje” koja će vas odvesti na stranicu koja vam daje kontakt informacije za više grupa za podršku kockanju. Možda to nije najlakša stvar, ali bit će vam drago.

Savjeti za rulet od stručnjaka

Osim vlastitog iskustva s ruletom, tražili smo mišljenja i savjete drugih stručnjaka na tu temu. Kako bismo to učinili, naš tim je kontaktirao nekoliko profesionalnih igrača i zamolio ih da podijele svoja iskustva s našim čitateljima. Neke od ovih savjeta možete pogledati u nastavku.

 • Dajte savjete novim igračima ruleta

  Novajlije igraju samo iz zabave. Rulet nije pogodan za zarađivanje novca. U svom odgovoru objašnjavam razlog.

  Christian Kaisan Profesionalni igrač ruleta, izumitelj "Kesselgucken" metode
  Christian Kaisan Profesionalni igrač ruleta, izumitelj "Kesselgucken" metode
 • Da li je moguće osmisliti dugoročnu strategiju za uspjeh u igranju ruleta? Jer kao što znamo, igrači imaju mnogo prilika za pobjedu u kratkom roku, ali ako igramo redovno u dugim mečevima, šanse za pobjedu su manje.

  Kod ruleta, igrač ima dugoročni nedostatak u odnosu na dilera od 1,35% do 5,26%. Ovaj nedostatak se ne može prevazići nikakvim statističkim ili drugim matematičkim sredstvima.

  To znači da u suštini ne postoji valjana pobjednička strategija. Jedina uspješna strategija za koju znam zahtijeva korištenje fizike i matematike. Rulet je relativno jednostavan mehanički proces i stoga predvidljiv. Problem je što je teško dobiti dovoljno informacija. Većina igrača također ne zna koje informacije da traže da bi ih koristili. od 1983 cca. Posjetio sam 2000 kazina na svim kontinentima i upoznao manje od 20 ljudi koji su ovako igrali i pobijedili. Nažalost, ova strategija nije korištena godinama jer novi kotači ruleta imaju velike razlike i mnoge zemlje su me zabranile nakon pobjede.

  Christian Kaisan Profesionalni igrač ruleta, izumitelj "Kesselgucken" metode
  Christian Kaisan Profesionalni igrač ruleta, izumitelj "Kesselgucken" metode
 • Statistički se preporučuje da preferirate nula rulet i koristite sve strategije na njemu. Međutim, neki igrači namjerno biraju 00 (američki) rulet kako bi igru ​​učinili zanimljivijom. U kojim slučajevima po vašem mišljenju treba dati prednost ruletu 00 i sa mogućim primjerima?

  Prije nego što se odlučite za američki rulet, predlažem da pronađete nulti stol u vašem području. Šta motiviše potrošače da izaberu američki rulet u odnosu na evropski? Dostupnost i bankroll. Prosječan igrač ne može sebi priuštiti jedan nula sto gdje je jedna od minimalnih opklada 100€ po rundi...pa bira američki rulet, a ne jedan nulti sto. Rulet jedan nula se ne nudi svuda, a ako i jeste, onda samo vikendom. Ne koristim strategije kada igram rulet. Uživam u igri bez obzira da li dobijam ili gubim, zato me ljudi vole.

  Chico 1MT Casino Vloger i Putnik, Glazbenik
  Chico 1MT Casino Vloger i Putnik, Glazbenik
 • Rulet sa množiteljima (kao što je Lightning Roulette): Možete li strateški profitirati od množitelja? Ili kazino samo pokušava da namjesti igru ​​i učini da novac nestane?

  Ne možete zaraditi novac sa množiteljima ruleta. Kazina postoje za profit. Ako prestanu da uživaju u igri, prestaju da igraju. Igranje sa kvotama na ruletu je najgora odluka. Pokušavam naučiti ljude da donesu unaprijed određenu količinu i fokusiraju se na tajming. Obratite pažnju na točak i proverite da li je pravilno podešen. Držite se dalje od dilera koji koriste različite loptice "svaki sto koristi tri različite lopte". Uvjerite se da su različiti brojevi ravnomjerno raspoređeni na loptici. Sva gore navedena pravila su mi važna prije nego počnem igrati na bilo kojem mjestu.

  Chico 1MT Casino Vloger i Putnik, Glazbenik
  Chico 1MT Casino Vloger i Putnik, Glazbenik
 • Na kom se matematičkom principu zasniva vaš algoritam za predviđanje brojeva? A kako biste ocijenili tačnost metode?

  Aplikacija Roulette Guess koju ste spomenuli je kalkulator za rulet za stol sa 37 brojeva sa nultom kapsulom i sto sa 38 brojeva sa dodatnom kapsulom 00.

  Kada igrač unese prikazane brojeve u aplikaciju, aplikacija prikazuje udaljenost lopte od posljednjeg dobitnog broja u smjeru kazaljke na satu. Ove udaljenosti se bilježe u kotačiću "Pređena udaljenost" u aplikaciji, gdje je prikazana frekvencija boja, tako da možete vidjeti jesu li pobjednički brojevi dilera dovoljno mali da predvidite sljedeći pobjednički broj. Ako unesete predviđenu udaljenost u ovoj aktivnosti, aplikacija će prikazati predviđeni broj u krugu i tri susjeda sa svake strane na koje se možete kladiti. Ako sljedeći potez djelitelja ide u istom smjeru kao i prethodni pobjednički brojevi, opklada pobjeđuje.

  Neil Vlasnik aplikacije "Roulette Guess".
  Neil Vlasnik aplikacije "Roulette Guess".
 • Šta mislite o progresivnim sistemima i strategijama općenito?

  Moja aplikacija nije zasnovana ni na kakvom progresivnom sistemu. Međutim, na mojoj web stranici imam besplatno dostupne stolove koje igrači mogu preuzeti. U ove tabele možete uneti razdaljinu napredovanja prethodnih sesija i dobićete toplotnu mapu dobrih grupa u toplim bojama i loših sektora u hladnim bojama.

  Neil Vlasnik aplikacije "Roulette Guess".
  Neil Vlasnik aplikacije "Roulette Guess".
Svako pitanje? Pitajte našeg čarobnjaka za rulet!
Postavi pitanje